tiistai 20. lokakuuta 2015

Lämmin tofu, silmusalaatti sämplyä.








Tarvitset:
150g Pehmää jalotofua.
1 avokado.
Jalapenoa 2 rkl
4 kaurasämpylää, vuohelan herkku. Gluteeniton.
1 sipuli.
1 iso herkkusieni n. 50g
Kurpitsaa.
1 dl 5 % juustoraastetta, Polar tai Violife vegaaninen juusto.

Öljyä paistamiseen.

Suolaa, pippuria, basilika 1 tl valkosimurskaa. 1 tl sinappia.

1. Halkaise kurpista ja poista siemenet sekä kuori. Leikkaa kurpitsasta ohuita siivuja. Esim juustohöylällä ja laita sipsit uuniin 200 asteeseen.
2.Sillä aikaan kuullota sipuli, herkkusieni kookosöljyssä, kun ovat melkein valmiita lisää vielä rapeat silmut joukkoon ja kääntele hetki ja ota pois liedeltä.
3. Sekoita sauvasekoittimella tofu tasaiseksi massaksi, valkosipulimurskan kanssa. Lisää joukkoon juustoraaste, paistetut sipulit ja sieniseos. sekoita käsin, lisää samalla muut mausteet (pippuri, basilika)
4. Survo sauvasekoittimella avokado, silmusalaattia 1 rkl, sekä jalopeno tasaiseksi massaksi ja lisää hieman suolaa joukkoon.

5. Kun kurpitsansipsit ovat hieman ruskistuneet laita halkaistu sämpylä paahtimeen ja paahda. Levitä paahdetulle sämpylälle toiselle puolelle esin pieni määrä sinappia ja sitten jalopenososetta. Toiselle puolikkaalle tofuseosta. Paista uunissa vielä hetken aikaa sipsien kanssa 200asteessa n.5 minuuttia.



Saat 4 lämmintä ja ihanan tulista sämpylää.






Tällä kertaa en laskenut kaloreita valmiiksi, koska määrät riippuvat käyttämistäsi määristä avokadoa, kookosöljyä sekä kuinka paljon sipsejä teet lisäksi tai jos teetkin tämän johonkin toiseen leipään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti