perjantai 2. lokakuuta 2015

kurpitsansoselaatikko.




1000g kurpistaa.
150g Punasipulia.
250g Sieniä, *Portobello tai herkkusieniä
100g *Quorn rouhetta tai jauhelihaa.
30g *Karppisokeria tai siirappia


Suolaa, pippuria, valkosipulia, chiliä maun mukaan.


Leikkaa kurpista kahtia ja poista siemenet sisältä. Kuori kurpitsa ja leikkaa paloiksi. Paahda paloja 200 asteessa 20-30 minuuttia ja soseuta ne sen jälkeen sauvasekoittimella.

Paista lisukkeet pannulla. Kuullota ensin sipuli ja sienet ja lisää sulatettu Quorn rouhe tai paista jauheliha muiden kanssa samaan aikaan. Mausta maun mukaan. Jos haluat makeutta (suosittelen) lisää hieman siirappia tai vaihtohtoisesti hieman karppisokeria n. 30g.


Pofiberia pinnalla.

Sekoita lisukkeet soseeseen ja kaada uunivuokaan (19x21 cm). Ripottele päälle Pofiberia tai korppujauhoa ja paista 200 asteessa 45 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.


Koko laatikon kalorit 
(quorn rouheella)
344 kaloria.
28g Proteiinia
42.4g Hiilihydraattia.
4.1g Rasvaa


Kuitua 32.8g


* Reseptin kalorimäärät laskettu näillä tuotteilla.
Quorn rouhe ei ole vegaaninen sillä se sisältää kananmunanvalkuaista. Jos vegaanista haluaa löytyy esim. Anamman tuotteista täysin vegaaninen versio, jos rouhetta ei löydy niin saman brändin  pullista saa sopivaa rouhetta. Niitä olen ainakin löytänyt S-marketista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti