keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kotoista jäätelöä.


Tämä suklaa jäätelö maistuu varmasti koko perheelle.


Resepti 1


Planti kaurakerma 70g (löytyy lämpimästä hyllystä)
Nalle suklaa kaurajuoma. 200g
Jalotofu, pehmeä. 170g
Proteiini, Herne Foodin. 20g
Makeutusta maun mukaan.(hunaja, erytritoli, stevia)

Vatkaa kerma ja tofu kulhossa sekaisin ja lisää kaurajuoma joukkoon sekoita vielä hetki tasaiseksi massaksi. Kaada seos astiaan ja laita pakkaseen noin 3 tunniksi. Sekoita jäätelöa noin 3 minuutin välein jotta se pakastuu tasaisemmin.

100g jäätelöä sisältää:
95 kaloria.
Proteiinia 7.1g
Hiilihydraattia 7.3g
Rasvaa 4.4g

Jäätelö onnistuu helposti myös pelkällä tofulla, jolloin makeutusta tarvitaan ehkä aavistus enemmä, sillä kaurakerma on itsessään jo hieman makeaa.Resepti 2.

Kaura kermaa 1 prk. 2 dl
Proteiinijauhoa 40g eli 1 kauhallista.

Marjoja tai hedelmiä. 100g
- Vadelma.
- Mansikka.
- banaani.
- sitruuna.
- Mustikka.


Kun jäätelö on valmis, voit sulattaa pintaan suklaata kookosöljystä ja kaakaojauhosta..Valitse  proteiinijauho sen mukaan minkämakuista jäätelöa ajattelit tehdä. Vanijan makuinen sopii kaveriksi lähes kaikille marjoille ja hedelmille. Suklaaajäätelöön sitten kannattaa lisätä suklaaproteiininlisäksi raakakaakaojauhetta.


Vispaa Kaurakerma vaahdoksi. Tämä tuote on lähes kiinteässä muodossa jo purkissa, sen joutuu kaivamaan lusikalla ulos purkista. Vaahtoutuu tosi jämäkäksi vaahdoksi ja on jo hieman makea valmiiksi.
Lisää Alpro vanilja ja tarvittaessa makeutusta, sekä proteiinijauhetta. Lopuksi lisää marjat ja sekoita ne käsin joukkoon, vatkatessa ne vain hajoaa liikaa joukkoon.

Laita jäätelö pakkaseen 3 tunniksi ja sekoittele 30 minuutin välein tai kaada jäätelömuotteihin ja pakasta noin 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti