tiistai 28. huhtikuuta 2015

Täytekakku kevyemmin.





Täytekakut ovat yleensä varsinaisia kaloripommeja ja pohjaan tulee usein reilusti voita ja sokeria.
Päätin tehdä hieman kevyemmän version kakusta, jossa ei läträtä voilla eikä sokerilla.



Vuoan koko 20 cm halkaisijaltaan. 

Pohja:

40g Philadelphia 3% tuorejuustoa.
40g Lupiinijauhoa, Foodin.
150g Valkuaista.
60g Karppisokeria tai muu makeutus omien mieltymysten mukaan.
20g Pofiberia.
70g vettä tai sitruunanmehua.

1 tl levinjauhetta.
1 tl ruokasoodaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää valkuainen, sitruunanmehu ja tuorejuusto. Vatkaa vatkaimella sekaisin. Kaada seos vuokaan ja paista 150 asteessa 40-50 minuuttia.

Anna jäähtyä ja halkaise kakku.



Täyte:
Mansikka 70g
Banaani 44g
Alpro vanilla kastike. 40g
Alpro maustamaton zero sugar jogurtti 30g

Päällinen:
Alpro vispautuva 40g
Vadelmia 25g
Makeutusta tarvittaessa maun mukaan.


Sekoita vanillakastike ja jogurtti keskenään ja levitä se ensimmäisen pohjan päälle. Leikkaa mansikat sekä banaani ohuiksi siivuiksi ja lisää myös ne pohjan päälle. Aseta päällinen täytteen päälle ja kostuta tarvittaessa, vaikka sitruunanmehulla. Vispaa Alpron soya "kerma" vaahdoksi ja sivele se pintaan, koristele vadelmilla ja vanilla kastikkella haluessasi.


Pelkän pohjan kalorit:
354
P. 51.8g
H. 16.4g
R. 8.9g


Koko kakun kalorit, yllä mainutuilla täytteillä:
525
P. 55.4g
H. 28.8g
R. 19.9g



Jos leikkaat kakusta 6 palaa yhdelle palalle tulee kaloreita: 
88
P. 9g
H. 4.8g
R. 3.3g




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti