perjantai 12. syyskuuta 2014

Fit Foodin Kirpeä Sitruunakakku, vähähiilihydraattinen






Pohja:
30g Kookosjauhoa, Foodinin.
40g Pofiberia.
20g Lupiinijauhoa, Foodinin.
40g Erytritolia/karppisokeria.
1 tl leivinjauhoa.
315g Vettä.

Sekoita kuivat ainekset keskenään hyvin ja lisää vesi osissa. Tällä kertaa taikina saa olla hieman jäykempää, ei liian vetistä.
Laita taikina 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjalliseen vuokaa ja paista uunissa keskitasolla 25 min 180 asteessa. Ota paistunut pohja jäähtymään ja valmista päällinen.


Päällinen:
1 kananmuna (62g)
2 valkuaista (78g)
1 1/2 sitruunanmehua (100g)
1 sitruunan raastettu kuori.
1/2 tl aito vanilja maustetta, Foodin.
Steviaa tippoina makeutukseksi.
1 rkl Agar agaria tai Tapioka tärkkelystä.
220g vettä.

Kaada munat ja nesteet kulhoon ja vispaa munan rakenne rikki. Lisää vesi ja vispaa sekaisin.
Kaada neste kattilaan ja lisää agar agar tai tapioka joukkoon. Anna kiehahtaa jatkuvasti sekoittaen.
Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle ja laita hetkeksi pakkaseen hyytymään. noin 10-15 minuuttia ja siirrä jääkaappiin tunniksi.


Koko kakun arvot:
297 kaloria.
P. 40.1g
H. 10g
R. 12.2 g
Kuitua  44.9g




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti