maanantai 1. syyskuuta 2014

Fit Foodin Kinkkupullat.




Taikina:

25g Pofiber.
20g Psylliumia.
20g Lupiinijauhoa.(Kookosjauhokin käy)
50g Valkuaista.
1 tl Leivinjauhoa.
1 tl Suolaa.
1/2 Chilimaustetta, vahvaa.
230g Vesi.

Täyte:
32g saunapalvi kinkkua.(korpelan)
1 rkl sinappia.


Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin ja lisää valkuainen joukkoon, sekoita massa rakeiseksi.
Lisää kuuma vesi osissa, kunnes taikina on kiinteää.
Kauli taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperien välissä.

Lisää väliin sinappi ja savusaunapalvi suikaleina. Rullaa taikina ja leikaa sopivia paloja. Itse tein kaksi pientä levyä, jotta saisin pieniä kinkkurullia. Aseta pullat leivinpaperille ja uuninpellille. 

Voitele pullat valkuaisella ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.


Koko taikina:
151 kaloria.
P.23.4g
H. 5.6g
R. 3.7g




100g/ 37 kaloria.
P.5.7g
H. 1.4g
R. 0.7g

Sain itse 15 pikkupullaa tehtyä ja yhdelle pullalle tuli:
(Seuraavalla kerralla teen kyllä isompia pullia ja taikinan tuplana )

 Kaloreita 10. 
Proteiinia 1.6g
Hiilihydraattia 0.4g 
Rasvaa  0.2g



Taikinan pohja on tehty TÄTÄ ohjetta mukaillen.

Tästä samasta ohjeesta saat mukailtua erilaisilla täytteillä joko makeaa tai suolaista. Kannattaa kokeilla.


4 kommenttia:

  1. Hei kun sä oot reseptinikkari, ni voisitko/ olisiko sulla omenapiirakka resepti... Simppeli ja proteiinipitoinen

    Ps mulla on kookosrasvaa ja kookosjauhoja kaapissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa
      Tässä on tällainen ohje http://fitfoodia.blogspot.fi/2014/08/fit-foodin-omena-kurpitsakakku.html
      Vaihdat lupiinin kookosjauhoon ja jos et halua hankkia pofiberia laitat osan sen tilalle joko kaurahiutaleita tai tattarihiutaleita ja vähän lisää sitä kookosjauhoa. Lisää vesi osissa ettei tuu liian löysää. Raastetta ei tarvitse välttämättä taikinaan ollenkaan.
      Esim: 3 valkuaista
      50g Kookosjauhoa.
      20g Hiutaleita. ja vettä noin 200g

      Jos rasvaa saa tulla, voit kuullottaa kuoritut omenat pannulla kookosöljyssä ja makeutuksessa, kanelissa ennen kuin kumoat ne uunivuoan pohjalle.
      Paista noin 180 asteessa kunnes pinta hieman lohkeilee. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku, jolloin omenat pysyy (mun mielestä) kauniimpana kun sen tekee näin keikauskakku mielessä.

      Poista
  2. Ooh ihanaa kiitos, tätä teen ja maiskuttelen, omenoita niin paljon puussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. Nyt niitä kyllä riittää, olen tehnyt nyt parina päivänä myös ompuista piirakkaa :)

      Poista