sunnuntai 24. elokuuta 2014

Fit Foodin sitruunainen kurpitsakakku







Vaalea pohja:
20g pofiberia.
10g Lupiinijauhoa, Foodin.
15g Kookosjauhoa.
1 tlleivinjauho.
5g Psylliumia. (Antaa sitkoa taikinalle)
Makeutusta maun mukaan.(stevia, erytritoli*, hunaja)
180g Lämmintä vettä.


Tumma pohja:

15g Mantelijauho.
20g pofiber.
5 g Kaakaojauho.
5g Psylliumia.
15g Kookosjauho.
1 tl leivinjauho.
190g Vesi



Kuivat ainekset sekaisin ja lisää lämmin vesi osissa, kunnes taikinasta tulee sopivaa. Psyllium tekee taikinasti hieman kiinteämpää ja menee hetki kunnes sitko muodostuu.

Levitä pohjat pellille ja paista 180 asteessa 20-25 minuuttia. Itse käytin muottina pakastusrasiaa ja tein sen mukaan pohjat. Tarvitset rasiaa myöhemmin kerrosten tekoon. En siis paistanut pohjia missään vuoassa vaan isolla pellillä molemmat samaan aikaan.
Anna jäähtyä.


Kurpitsatäyte:
270g kurpitsaa.
1 sitruunan mehu.
1 sitruunankuori, raastettuna.
1 rkl. Agar agaria (tai liivatetta.)
Makeutusta maun mukaan, itse käytin Stevia tippoja.

Kuori ja lohko kurpitsa ja keitä niitä noin 15 minuuttia. Kaada vesi pois kattilasta ja lisää sitruunamehu, raastettu kuori ja vesi. Lisää Agar agar ja keitä ohjeen mukaan kattilassa. Jos teet liivatteella, luulen että 3 liivatetta riittää tähän määrään.

Kaada kuuma sose astiaan jäähtymään hetkeksi.

Laita toinen pohjista ensin pakaste rasiaan ja kaada jo hieman hyytynyt kurpitsatäyte sen päälle. Anna hyytyä hetki ja laita toinen pohjista täytteen päälle. Laita jääkaappiin tekeytymään.


Päällinen:

80g rahkaa.
1/2 sitruunankuori, raastettuna.
1/2 sitruunanmehu.
Agar agari 1 tl tai 1 liivate.

Kiehauta sitruunanmehu, raastettu kuori ja lisää siihen agar agar tai liivate. Sekoita seos rahkaan ja laita kakun pintaan ja takaisin jääkaappiin hyyytymään.




Koko kakun kalorit:

314
P. 32.8g
H. 20.6g
R. 7.1g
Kuitua  62.8g





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti