keskiviikko 20. elokuuta 2014

Fit Foodin Omena- Kurpitsakakku






Pohja:
2 Valkuaista (73g)
30g Lupiinijauhoa, Foodin.
30g Pofiberia.
70g Kurpitsan raastetta.
Makeutukseksi nestemäistä Steviaa, Foodinin.
300g vettä.


Päällinen:
160g Kurpitsaa kuutioina.
160g Omenaa kuutioina, kuorittuna.
1 tl Ceylon kanelia.
3 rkl Erytritolia.
1/2 sitruunan kuori.
1 tl Aito vaniljajauhetta.



Leikkaa kurpitsat ja omenat kuutioiksi, lisää mausteet ja paista pannulla kevyesti. 
Kaada paistetut omenat ja kurpitsat kakkuvuoan pohjalle (20cm)
Sekoitan kuivat aineet keskenään ja lisää vesi sekä vaahdotetut valkuaiset viimeiseksi, sekaan nostellen. Kaada lohkojen päälle, tasoita kakku ja laita uuniin 180 asteeseen ja noin 30-35 min.
Kakku on valmista kun se antaa hieman sormen alla periksi sitä kokeillessa eikä siihen jää kuoppaa painettaessa. Anna jäähtyä, leikkaa reunat irti vuoasta ja kumoa lautaselle.





Kastike.

200g kiiviä
1 sitruunanmehu.
1/2 sitruunankuorta.
1 tl Tapiokatärkkelystä. (Perunajauho käy myös)

Kiehauta soseutettu kiivi kattilassa tapiokan kanssa ja kaada purkkiin jäähtymään. Makeutukseksi käytin Steviaa, joka on maustettu kookoksella.



8 palaa ja yhdelle palalle:
33 kaloria.
P.2.7g
H. 3.2g
R. 0.9g
Kuitua 6g


Koko kakku:
296 kaloria.
P.29g
H. 25.6g
R. 7.1g
Kuitua 48g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti