maanantai 25. elokuuta 2014

Fit Foodin mustikka"leipä"






Eiliset sämpylät ja 5 kiloa mustikoita terassille toimitettuna inspiroivat tekemään mustikka"leipää"

30g Lupiinijauhoa. Foodin.
30g Tattarihiutaleita (keskisen Myllyn)
60g Pofiberia.
10g Vähärasvainen mantelijauho, Foodin.
2 tl levinjauhoa.
10g Psylliumia.
Makeutusta maun mukaan ja riippuen mustikoiden makeudesta.
190g Mustikoita.

n. 550g Lämmintä vettä.


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää noin puolet vedestä ja ennenkuin sekoitat taikinaa lisää mustikat joukkoon ja kääntele lusikalla ja lisää vettä vähitellen. Taikanasta tulee sellainen iso kiinteä "pallo"  Sekoita lusikalla, jotta mustikat pysyvät kokonaisina.
Laita taikina leipävuokaan ja paista 170 asteessa noin 35-40 minuuttia. Pinta ruskistuu kauniisti ja koita puutikulla, että on valmista. 
Leipä jää kosteaksi sisältä, muttei tartu kuitenkaan tikkuun kiinni.



Koko leipä:
323 kaloria.
P. 23g
H. 41g
R. 6.8
Kuitua 61,5g

Leikkasin itse 11 palaa joilloin yhdelle siivulle tuli 30 kaloria. Siivuista tuli hieman reilun sentin paksuisia.

Tein päälle vielä sitruunanmehusta, steviasta ja Agar agarista kiilteen. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti