torstai 21. elokuuta 2014

Fit Foodin mantelinen persikka- kurpitsapiirakka




Koska kurpitsaa on vielä ja tämä viikko on omistettu kurpitsalle tein jälleen piirakan.
Avasin jauhokaapin ja aluksi mielessäni oli tehdä pienempiä piirakoita, mutta siinä matkalla ajatus muuttui. 


Pohja:
20g Vähärasvainen mantelijauho. Foodin.
30g pofiber.
20g Kookosjauho. Foodin.
1 tl kaakaojauho. Foodin.
250g vettä.
1 tl leivinjauhoa.
Makeutusta maun mukaan.


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi osissa niin että taikinasta tulee kiinteää. Jauhoista riippuen toiset keräävät paremmin kosteutta kuin toiset. 
Levitä taikina vuoan (20 cm) pohjalle sekä reunoille.
Paista pohjaa uunissa 180 asteessa 10 minuuttia.


Päällinen:
140g Peach Halves, Del Monte säilyke.
200g Kurpistaa.
Vesi 100g
1 rkl Agar agaria.
1/2 sitruunankuorta.

Pilko kurpitsat paloiksi ja keitä niitä noin 10-15 minuuttia kattilassa, kaada vesi pois ja lisää persikat joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää makeutusta maun mukaan.
Lisää joukkoon tarvittaessa vettä, itse lisäsin n. 100g sekä ruokalusikallinen Agar Agar jauhetta (korvaa liivatteen) kiehauta n. 5-8 minuuttia ja anna jäähtyä hieman.
Kaada sose piirakkapohjan päälle ja anna jäähtyä. Laita piirakka jääkaappiin noin 2 tunniksi.
Jos haluat nopeuttaa hyytymistä, laita kakku hetkeksi pakkaseen n 15 min. Ja sen jälkeen jääkaappiin.


Koko kakku:

210 kaloria
P. 15g
H. 21g
R. 4.9g



1 palassa (8 palaa, 20 cm vuoka)

26 kaloria.
P. 1.9g
H. 2.7g
R. 0.6g





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti