maanantai 18. elokuuta 2014

Fit Foodin Kurpitsa pannari, sekä Kurpitsahillo.





Sain ohjeen tähän ystävältäni ja muokkasin sitä hieman. 
Alkuperäisessa ohjeessa oli käytetty koko kananmuna valkuaisten lisäksi ja jauhoissa lupiinin tilalla vehnäjauhoja, sekä kesäkurpitsaa kurpitsan tilalla.

64g Valkuainen. (2 valkuaista)
30g Lupiinijauhoa. Foodinin.
15g Psylliumia.
20g Pofiberia.
1 1/2 tl leivinjauhoa.
200g Kurpitsaa soseena*
530g vettä, kuumaa.
Makeutusta esim. Steviaa tai Erytritolia.
Aito Vaniljajauhetta 1 tl.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kurpitsasose sekaan. Lisää valkuaiset ja sekoittele hyvin.
Lisää lämmin vesi osissa koko ajan vatkaten. Taikinasta tulee hieman "liisterimäistä" ja suhteellisen tiukkaa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja laita uuniin 180 asteeseen 30-40 minuuttia.
Pannari on valmis, kun se irtoaa leivinpaperista hyvin jäämättä kiinni. Irroita hieman reunasta niin näet onko se valmista.


Koko pellillisen arvot:
171 kaloria.
P. 21.9g
H. 9.7g
R. 4.1g




* Kurpitsasoseen tein seuraavasti:
Halkaisin ison kurpitsan ja kaivoin siemenet ja rihmaston pois sisältä. Kuorin kurpitsan ja leikkasin paloiksi. Keitin paloja vedessä, kunnes palat olivat pehmenneet sopiviksi ja kaadoin kaikki vedet pois ja soseutin sauvasekoittimella.


 Pannarien seuraksi tein hilloa, ylijääneestä soseesta.
340g kurpitsasosetta.
3 liivatetta.
1/2 sitruunanmehua.
55g tuoreita vadelmia.
1 tl Aito Vaniljajauhetta.
Makeutusta maun mukaan. Itse käytin 80g Erytritolia, mutta esimerkiksi Stevia sopii mainiosti.


Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 10 min. 
Kuumenna sitruunan mehu ja sulata puristetut liivatteet mehuun. Lisää soseeseen sauvasekoittimella sekoittaen. Lisää tämän jälkeen vadelmat ja kaada purkiin.




Hillon arvot (koko satsi)
93 kaloria.
P. 3.2g
H. 9g
R.  0.7g
Kuitua 8.8g

100g/ 20 kaloria.
P. 0.7g
H. 1.9g
R. 0.1
Kuitua 1.8g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti