sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Sama taikina, eri kakku ja kolme uutta reseptiä.


Samaa taikinapohjaa käyttämällä saat hyvin erilaisia leivonnaisia aikaiseksi. Tässä muutama esimerkki mitä itse olen tehnyt.

Pohjaan tulee:

15g tattarihiutaleita/kaurahiutaleita.
15g kookosjauhoja.
20g pofiber.
20g lupiinijauhoa.
200g vettä
1 tl leivinjauhetta.
40g-60g Erytritolia.
1 Valkuainen vaahdotettuna. 
(Lisää vasta lopuksi taikinan ja nesteen joukkoon)


Pohjassa kaloreita 186.  Prot. 17.2g,  Hiil. 16.2g,  Rasv. 4.3g

Osaan piirakoista tuli pohja isompana ja osaan pienempänä.
Alla olevan banaanikakun ja appelsiinikakun tein ohjeen kaksinkertaisen ja jaoin pohjat erikokoisiin vuokiin.  Banaanikakkuun tuli siis vähemmän pohjaa. 

      1. BANAANI PERSIKKAKAKKU ø 16cm


                                      
 Eli pienemmän pohjan määrät:
14g Pofiber.
14g Lupiinijauho.
11g Kookosjauho.
11g Tattarihiutale
20g valkuainen
1/2 tl leivinjauhe.
Vesi 146g


Täytteeksi:
Banaania 93g
Persikkaa 104g (Del Monte, kevyt persikka)
Maitorahkaa 100g
Täyte sauvasekoittimella sekaisin, kaada pohjan päälle.


175 astetta uunissa 20 min.
Koko kakku 300 kaloria.
Yhteensä 4 palaa.

1 pala 
77 kaloria
P. 6.1g
H.10g
R. 1g


2. PERSIKKA KEIKAUSKAKKU. ø 16 cm


Laita vuoan pohjalle viipaleita (68g) persikkaa, ripottele persikoiden päälle kanelia, kardemummaa ja makeutusainetta, kumoa taikina päälle.
Persikoina käytin Del Monte merkkistä säilykepesikkaa, 35 kaloria/100g


180 astetta 20 min.
Anna hieman jäähtyä ja kumoa kakku lautaselle, jos on irtopohjallinen vuoka irroita reunat veitsellä ensin.

Koko kakku 209 kaloria.
P.17.8g
H.21.4g
R.4.4g




3. APPELSIINI/ SITRUUNA RAHKAKAKKU ø 23cm


Täyte:
Appelsiini 89g
Sitruuna 33g
Rahka 126g
Makeutus.

Ainekset sauuvasekoittimella sekaisin ja kaada pohjan päälle, taittele reunat vielä hieman täytteen päälle.
Päälle tuli vielä 30g Appelsiinia koristeeksi.

175 astetta, 40 minuuttia.
Jäähdytä ja laita jääkaappiin ennen tarjoilua. 

 Koko kakku 422 kaloria.

8 Palaa
1 pala=  96g
56 kaloria
P. 45.2g
H. 5.3g
R. 1g
Kuitua 5.8g



MUFFINI.

Näihin kahteen seuraavaan muffinssiin on lisätty hieman proteiinijauhoa, mutta pohja on lähes sama.




                                                    5. VANILLA/ VADELMA MUFFINI.


                                                                  6.  BRITA KAKKU





Kaikissa on siis samaa pohjaa käytetty, täytteet on aina erilaiset. Samaa pohjaa käyttäen voit siis tehdä erilaisia piirakoita, kakkuja tai muffineja. Mielikuvitusta mukaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti