perjantai 11. heinäkuuta 2014

Fit Foodin Suklaa/ Kesäkurpitsakakku.






200g Raastettua kesäkurpitsa.
20g Mantelijauho, vähärasvainen. Foodin.
20g Tattarijauho, keskisen Myllyn (S-marketista)
10g kookosjauho Foodin tai Risenta.
1 valkuainen, vaahdotettuna.
50g Erytritolia tai karppisokeria. 
1 tl leivinjauhe.
20g Raaka kaakaojauhe.
400g vettä / kahvia.


Raasta kesäkurpitsa mahdollisimman hienoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään, sekä leivinjauhe. Lisää kesäkurpitsa joukkoon.
Kaada neste sekaan hiljalleen ja vatkaa samalla, kunnes taikina on sopivan kosteaa.  Lisää vielä vaahdotettu valkuainen. Mielummin hieman löysähköä, kuin liian jämäkkä taikina.  Itse käytin osittain vettä ja osan nesteestä keitettyä kahvia.

Kaada taikina vuokaan, itselläni irtopohjallinen vuoka halkaisija 28 cm.


180 astetta 30-40 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu enää puutikkuun. Itse tykkään, että kakku on hieman kostea eikä liian kuiva. Annan sen jäähtyä hyvin ja laitan jääkaappiin ja leikkaan paloiksi myöhemmin.
Päälle jos haluaa jotain laittaa, voi sekoittaa 3% tuorejuustoa, maitorahkaa tai turkkilaista jogurttia, sekä kaakaojauhetta ja levitellä sen kakun päälle. Lisäksi voit raastaa hieman sitruunankuorta pintaan ja koristella kausimarjoilla.






Koko kakun kalorit 303
Proteiinia 22.4g
Hiilihydraattia 35.2g
Rasvaa 6.9g

Päälliseen käytin 3 % tuorejuustoa 50g
Turkkilaista jogurttia 60g
6g kaakaojauhetta, raaka.
Minttu esanssia pari tippaa ja tomusokeria Erytritolia.
Päällisen kalorit:
82
P. 8g
H. 5g
R. 3.6g




12 palaa ja yhdelle palalle päällisineen tulee:

32 kaloria
P. 2.5g
H. 3.3g
R. 0.9g





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti