lauantai 26. heinäkuuta 2014

Fit Foodin kevyempi täytekakku.



Olen tehnyt tätä kakkua jo monesti ja aina se on yhtä hyvää.

26 cm vuoka Pohja:
60g pofiber
40g vähärasvainen mantelijauho. Foodinin
60g *Lupiinijauhoa tai kookosjauhoa.
10g Raakakaakao jauhetta.
400g vettä
1 tl leivinjauhetta.
1/2 tl ruokasoodaa.

Sekoita kuivat aineet hyvin sekaisin keskenään ja lisää vesi osissa. Riippuen jauhoista, vettä voi mennä enemmän tai vähemmän. Toista mantelijauhoa käyttäessäni se imi enempi vettä, huomattavasti.
170 astetta 25-30 minuuttia.
Levitä vuokiin, itse tein kaksi ohuempaa yhden paksumman sijaan. Olen todella surkea kakunleikkaaja ja lopputuloksena on yleensä muussia ja murusia.
Levitä täyte ja kumoa toinen pohja päälle ja valmista päällinen.

Täyte:
Keltainen kiivi 100g
Bonne Luomu omenasosetta 70g

Päällinen:
70g maitorahkaa, *turkkilaista jogurttia 3,5 % tai vaikka kookoskermaa.
2 valkuaista vaahdotettuna.
3-4 liivatetta sulatettuna.
Stevia tippoja tai muuta makeutusta.
Vanilla maustetta.

Vaahdota valkuaiset ja lisää rahka tai jogurtti joukkoon sekä muut mausteet. Lisää liivate ohuena nauhana sekaan.
Levitä massa kakun päälle ja koristele marjoilla.
*Mansikoita 60g
* Mustikoita 57g

Tässä kakussa on kaloreita 592
Proteiinia 56.7g
Hiilihydraattia 39.5g
Rasvaa 17.7g


100g/ 60 kaloria
P. 5.8g
H. 4g
R. 1.8g

* Merkityt on tuotteita joita itse käytin jos vaihtoehtoja on enempi.
Valkuaiset voi jättää pois ja tehdä päällisen pelkällä rahkallakin, toimii yhtä hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti