maanantai 7. heinäkuuta 2014

Fit Foodin kaksi appelsiinikakkua.




Appelsiinikakut.
Monkey breadin ohjeella tein tämän ensimmäisen kakun.

Pohja:
50g Pofiberia.
40g Lupiinia tai jokin muu gluteeniton jauho.
40g Psylliumia
72g valkuainen.
1 tl leivinjauhe.
500g kuuma vesi.

Kiisseli

143g appelsiini, soseutettuna.
122g vettä
1 tl tapioka tärkkelystä.


Keitä appelsiini, vesi ja tapioka kiisseliksi pienessä kattilassa. Kaada valmis kiisseli leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle odottamaan. Itselläni sydämen muotoinen vuoka halkaisija n.24 cm.



Sekoita taikinan kuivat aineet hyvin keskenään, lisää valkuainen ja vatkaa rakeiseksi. Lisää kuuma vesi hiljalleen joukkoon kokoajan vatkaten, kunnes tulee tiukkaa taikinaa. Muotoile taikina kiisselin päälle vuokaan.

Uunissa 175 astetta ja 30 minuuttia.
Taikina kohoaa reilusti uunissa, mutta litistyy sieltä pois ottaessa. Anna jäähtyä ja kumoa se lautaselle, että pohja tulee ylöspäin. Laita jääkaappiin ja irroita vasta sitten leivinpaperi, kun on kunnolla jäähtynyt



Koko kakun arvot:
272 kaloria
P. 29.1
H. 23
R.5.8



Kakku 2.



Jos haluat tästä kakusta hieman ruskeamman niin käytä lupiinijauhon tilalla mantelijauhoa.

Pohja:
Vuoka 21x19cm

25g Tattarihiutaleita tai kaurahiutaleita.
30g Lupiinijauhoa tai vähärasvaista mantelijauhoa.
40g pofiberia
66g valkuaista (2 pientä munaa käytin)
107g kuorittu ja soseutettu appelsiini. (Puolikas)

Vesi n. 240g Lisää vähitellen.

Uunissa 175 astetta ja n.30 min kunnes pinta on hieman halkeillut.


Appelsiini päällinen:

Appelsiini 104g (puolikas)
Vesi  65g
1 tl tapioka tärkkelys
1 tl chia-siemeniä (1 tl)

Keitä kiisseliksi kattilassa ja kaada kippoon jäähtymään.
Levitä kakun päälle joko heti kun otat sen uunista, jolloin se imeytyy kakkuun tai vasta pohjan jäähdyttyä niin se jää selvemmin pintaan.

Koko kakun arvot:
421 kaloria.
P. 30.3g
H. 47.1g
R. 7.9g








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti