maanantai 14. heinäkuuta 2014

Fit Foodin Hedelmä Tartalettikakku ja piirakat.

Idean sain näihin Mansikka tartaleteistä, muokkasin ohjetta reilusti kevymmäksi herkuksi.



Pohja:

20g tattarihiutaleita.
20g Kookosjauhoa.
50g pofiber.
300g vettä.
Sekoita ainekset keskenään ja levitä vuokaan niin, että reunoille tulee myös.

Paista 180astetta 15 minuuttia.


Täyte:
220g Kreikkalainen jogurtti Total 0%


50g 3 % Tuorejuusto.
20g Sitruunanmehua.
1 sirtuunan kuori raastettuna.
1/2 tl muskottia, jauhettu.
Aitoa Vaniljaa. 1/2 tl (S-marketistakin löytyy Luomuna)
100g Maitorahkaa (jogurtti loppui, lisäsin rahkaa)
Steviaa makeutukseksi, nestemäistä.

2 liivatetta ja tilkka nestettä tai sitruunan mehua.


Sekoita ainekset keskenään, lämmitä tilkka vettä ja sulata liivate joukkoon. Lisää liivate nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle.

Päällinen: 
Kiiviä 81g (2 kpl)
Persikkaa 46g Säilyke  Del Monte light. (1 puolikas)
Vesi tai mehu 30g 1 liivate.


Leikkaa sopivia paloja ja koristele kakku. Lämmitä taas tilkka vettä tai sitruunan mehua ja sulata liivate joukkoon. Lusikoi sulanut liivate hedelmien päälle ja laita jääkaappiin noin tunniksi.


Koko kakun arvot 915g kakkua:
508 kaloria.
P. 56.5g
H. 48.3g
R. 7.3g


100g kakkua/ 55 kaloria
P. 6.2
H. 5.3
R. 0.8





Tein samasta ohjeesta myös pienempiä kakkuja. Laitoin taikinaa muffini vuokien pohjille ja paistoin pohjat niissä, muuten toimin samoin kuin kakun ohjeessa :)
Päällisenä voit käyttää mitä tahansa marjaa tai hedelmää. 

Tästä pääset tuhdimpaan ohjeeseen Valion sivuilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti