maanantai 9. kesäkuuta 2014

Fit Foodin Rahkapulla sitruunatäytteellä.

Rahkapullasta kyseltiin kevyempää versiota ja sellaisen tein.
7 pullaa.


Onhan se aika ruma, mutta ihan hyvää.

Tässä pullassa on yhtä annosta kohden on:
27 kaloria
P. 2.6
H. 1.7
R. 0.8


Taikina:

20g Kookosjauho
25g Pofiber  
20g psyllium.
1 tl leivinjauhe.
1 tl instant kahvia (jos haluat)tai Kanelia ja kaardemummaa.
45g munan valkuaista.
260g vettä (kiehuvaa)

Tee ensin sitruunatäyte. (ohje alhaalla)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää valkuainen. Vatkaa taikina rakeiseksi. Lisää kiehuva vesi hiljalleen kokoajan vatkaten, kunnes muuttuu taikinamaiseksi.

Pyörittele 7 pullaa pellille ja tee lasipurkilla kuopat pullien keskelle, itse käytin maustepurkkia.

Laita noin lusikallinen rahkaa koloihin ja sen jälkeen sitruunatäytettä rahkan päälle. Itselläni meni 76g sitruunatäytettä yhteensä.
Muista voidella pullat kananmunalla ennen uuniin laittoa, tai voi voidella ne ennen täytteiden laittamista.

175 astetta uunissa ja 30 minuuttia.



Rahkatäyte:

Rahkaa 90g, makeutusta ja vanilla pulveria (jos halauat)
Sekoita ja lisää hieman vettä jos on liian tiukkaa rahkaa. Jos rahka on liian kovaa, se jää kokkareiseksi pullien päälle. Voit myös sekoittaa rahkan ja sitruunatäytteen keskenään.


Sitruunatäyte:

Sitruunan mehua 23g, n. puolikas sitruuna.
1 tl Tapioka tärkkelystä tai perunajauhoa.
1 keltuainen  n. 25g
Makeutusta
1/2 dl vettä.

Kiehauta sitruunanmehu ja tapiokajauho(tai perunajauho) kattilassa jatkuvasti sekoittaen. Lisää vettä tarvittaessa, kun tahna hieman sakeutuu. Ota pois liedeltä ja lisää keltuainen ja vispaa edelleen. Lisää vettä hiljalleen ja vatkaa jatkuvasti, kunnes on sopivan sakeaa. Lisää vielä makeutus ja kaada kulhoon jäähtymään.

Täytteen kalorit: 126  Proteiini 7.2g, hiilihydraatti 4.6g, rasva 8g







2 kommenttia:

  1. Jeiiii, kiitoksia nopeasta reseptistä! Pitää vaikka huomenna heti kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Jenny. Olen tehnyt samasta taikinasta myös korvapuusteja ja nytkin voisi tehdä samoin jos haluaa kaulia sen levyksi ja laittaa rahkan ja sitruunatäytteen sinne väliin ja leikkaa paloiksi. Kannattaa kostein käsin leipoa se levyksi, kun taikinasta tulee psylliumin vuoksi hieman "kumimaista"

      Poista