maanantai 23. kesäkuuta 2014

No Bake Cookies, suklaatäytteellä.






Taikinan tekeminen ja sen syöminen on leipomisessa parasta. Jo pienenä söin mielummin piparkakkutaikinan ja pullataikinan ennen paistamista :)
Tällaiset raakakeksit sopivat siis oikein hyvin juurikin niille, jotka mielummin mussuttavat taikinan, kuin itse valmiin tuotteen :) Toki nämä voi myös paistaa, kokeilin sitäkin, mutta raakana ovat paljon perempia

Taikina:

20g pofiber, perunakuitujauho.
20g Lupiinijauhoa. Foodin.
10g Kookosjauhoa. Foodin
40g erytritolia, tai jokin muu makeutus maun mukaan.
5g Psylliumia.
165g vettä.

Sekoita kuivat aineet keskenään huolellisesti, sillä kookos ja lupiinijauholla on taipumus "paakkuuntua". Lisää vesi ja sekoittele, kunnes on taikinamaista. Jos lupiinijauho uupuu pelkkä kookosjauhokin käy tai voit käyttää jotain proteiinijauhoa myös tilalla, kuten Vanillan makuista.

Kauli taikina levyksi ja irrota muotilla taikinasta pyöreitä paloja. Itselläni ei ollut kunnon muottia, tein maustepurkin kannesta muotin.
Toista kunnes olet käyttänyt koko taikinan. Laita keksit lautaselle ja pistä pakkaseen 15 minuutiksi.


Täyte:

6g Raakakaakao jauhe.
13g Kookosöljyä
10g Erytritolia.
Vanilla- ja pähkinäesanssia muutama tippa sekaan.
15g Vettä.

Sulata kookosöljy ja sekoita sillä aikaa vesi, kaakao, makeutus ja esanssit keskenään ja lisää sulanut öljy joukkoon. Dippaa jäätynyttä keksiä seoksessa ja laita toinen keksi suklaa kerroksen päälle.
Säilytä pakkasessa tai jääkaapissa.


Ohjeesta tulee 22 kpl keksejä noin 11 g kappale.

1 keksin arvot:
11 kaloria
P. 0.6
H. 0.3
R. 0.7

Koko ohjeen arvot:
241 kaloria
P. 13.4
H. 7.3
R. 17.1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti