sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Monkey bread ja sunnuntai leivontaa.

Näin jossain Monkey bread ohjeen ja se näytti todella herkulliselta.
Päätin tehdä siitä oman version ja tietenkin kevyemmän.



Monkey bread muistuttaa kanelipullaa maultaan ja sen olisi tarkoitus olla palloja rivissä. Tästä tuli kuitenkin enemmän kakkumainen pulla.  Taikina muistuttaa Rahkapullan ohjetta.

Taikina:

25g pofiber
20g kookosjauhoa.
20g Psylliumia.
1 tl leivinjauhetta.
1 valkuainen 38g
260g Lämmintä, melkein kiehuvaa vettä.
Makeutusta, kardemummaa, vanilla maustetta, ripaus suolaa.

Päällinen:
1 valkuainen.
4g Raakakaakaojauhetta.
Makeutusta
Kanelia 1 tl


Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Lisää valkuainen ja sekoita.
Kaada lämmin vesi hiljalleen joukkoon, jatka sekoittamista kunnes seoksesta tulee taikinamaista.
Pyörittele taikinasta palloja ja asettelen ne irtopohjalliseen pieneen vuokaan. 

Sekoita päällisen ainekset keskenään ja kaada se tasaisesti pullien päälle. Laita uunin 175 astetta ja 30 minuuttia. Ripottele päälle kaloritonta tomusokeria tai erytritolia. 


Arvot koko kakulle:
123 kaloria.
P. 14.7g
H. 7.3g
R.  2.7g

Jos leikkaat 8 palaa kakusta yhdelle palalle tulee 16 kaloria, Proteiinia 1.7, hiilihydraattia 0.9 ja rasvaa 0.3





Tein myös pasteijoita tänään, lohitäytteellä, sekä keksejä ilman uunia.



Eilen tein myös tällaisen.
Ohje on lähes sama kuin Tässä tiikerikakussa.

Vaihdoin vain Micro whey pancakejauhon pofiberiin.




Mahtavaa tulevaa viikkoa.

-Jerita-

2 kommenttia:

  1. tuo monkey bread on ihan sairaan hyvää! oon tehnyt tätä ilman tuota päällistä ja maistaa ihan pullataikinalle :D vedän aina koko satsin yksinään kerralla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, eikös olekin. Itsekin olen tehnyt siitä välillä sitruunaisia versioita. Kaakaojauheen voi korvata lähes millä vaan. Luumupullia olen myös tehnyt, niin että tungen luumunpaloja noihin pallojen rakoihin :)
      Kiva kuulla että tykkäät :)

      Poista