maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kevyt vadelmapannukakku ja kookosvadelma-mansikkajäätelöä.



Kun teet tästä ohjeesta isomman saat myös loistavan pannukakun.

Otse tein kolminkertaisesti ohjeen, se ei ihan riittänyt isolle pellilliselle, mutta jos lisäät siihen vielä yhden annoksen, tulee koko pellillinen ihanan pehmeää ja juustoista pannukakkua.

Nyt sain 16 palaa(toki voi tehdä isompiakin)
Jolloin yhdelle palalle tulee arvoja
35 kaloria
P. 4.1
H. 2.3
R. 0.9

Tässä vielä ainekset tripla ohjeeseen:

30g *Lupiinijauhoa. Foodin.
 (voit korvata myös joillain muulla gluteenittomalla jauholla)
1 tl leivinjauhetta.
160g Kreikkalaista total jogurttia 0%
120g Philadelphia 3% tuorejuusto.
10g pofiber.
120g jäisiä vadelmia.
200g vettä.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vesi, juusto ja jogurtti. Vatkaa voimakkaasti sekaisin, joko käsin tai vatkaimella,  tasaiseksi massaksi. Kaada leivinpaprilla vuorattuun vuokaan tai uuninpellille.

180 astetta uunissa ja noin 20-25 min.

Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja säilytä jääkaapissa.

Jäätelön ohje:





 1 prk 398g Vähärasvasta kookosmaitoa 6% (Saa mm. S- marketista.)
80g Vadelmia (jäisiä tälle kertaa)
50g Tuoreita mansikoita.
10g Lupiinijauhoa (ei pakollinen)
13g Cashew pähkinöitä, murskana.
Sauvasekoittimella kaikki tasaiseksi massaksi ja laita pakkaseen. Valmista tulee noin parissa tunnissa ja sekoita jäätelöä pari kertaa jäätymisen aikana. Jos massa on isommassa kipossa.

Ohjeesta tulee 552 g jäätelöä.
100g jäätelöä on 66 kaloria
P. 1.8g
H. 2.7
R. 5.8




Itse tein pieniä jäätelöpuikkoja, joita varten jouduin tuhoamaan pari piparkakkumuottia :)
Jos ei ulkonäöllä niin väliä, voit laittaa kertakäyttömukiin, jos jäätelömuotteja ei  ole.

Otin jäätyneen jäätelötikun pakkasesta ja sulatin kookosöljyä, johon lisäsin raakakaakaojauhoa ja makeutusta. Kaadoin suklaata tikun päälle, joka jäähtyy heti. Kuorrutteesta tulee noin 50 kaloria lisää, jos käyttää 5 g kookosöljyä ja 2 g kaakaojauhoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti