sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Fit Foodin Vadelma-tuorejuusto muffinit.





Tämä ohje mukailee samaa, kuin suklaa Muffinissa.
Tein ohjeesta isomman, koska 3 muffinia ei riitä alkuunkaan ;)

Suklaat on vaihdettu vanilla proteiiniin ja lisäksi mukana on sitruunanmehua, kahvi on vaihdettu veteen.

Taikina:
2 valkuaista (75g)
20g Micro whey active vanilla proteinia.
20g Tattarihiutaleita (Kaurahiutaleita)
10g Kookosjauhoa.
1 tl leivinjauhetta.
40g karppisokeria, tai muu makeutus maun mukaan.
20g Pofiber, perunakuitujauho. (jos tätä ei ole vähennä veden määrää)
20g Lupiinijauhoa, Foodin. (lisää kookosjauhoa)
200g vettä.

Juustotäyte:
60g Philadelphia tuorejuusto 3%
40g Maitorahkaa, paksumpaa.
1/2 sitruunanmehua.
Vanilla esanssi (vaihtoehtoinen)

Päälle Vadelmia (51g) mustikoita, mansikoita jne.


Valmistus:
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi vähitellen, että taikinasta tulee hieman löysähköä, muttei liian vetistä. Sellainen hieman vaahtoutuva taikina. Lisää valkuaiset joukkoon ja sekoita.

Sekoita eri astiassa tuorejuusto, rahka ja sitruunanmehu, sekä tarvittaessa makeutusta. Voit lisätä joukkoon vielä vanilla esanssia.

Lusikoi taikina muffinimuotteihin. Lisää päälle tuorejuusto sekoitus ja lopuksi marjat.

180 astetta 20 minuuttia uunissa.


Ohjeesta tulee 11 muffinia.
Arvot yhdelle 45g
32 kaloria
P. 4.3
H. 2.2
R. 0.6


Koko taikinan arvot ovat:
357 kaloria.
P. 48
H. 24
R. 6.5


Tässä hieman infoa Lupiinijauhosta (kopioitu Foodinin sivuilta)

Hernekasvien sukuun kuuluva ravinteikas makealupiini on jalostettu syömäkelvottomista luonnonvaraisista lupiinilajikkeista. Sen siemenet sisältävät paljon laadukasta kasviproteiinia. Makealupiinia on viljelty tähän mennessä lähinnä rehuksi, mutta se on osoittautunut lupaavaksi valkuaislähteeksi myös ihmisille ja etenkin kasvissyöjille. Saksassa huomattu lupiinin mahtava potentiaali ja markkinoilta löytyy jo lupiinijäätelöä ja erilaisia nakkeja ja leikkeleitä muistuttavia kasviperäisiä tuotteita.

Makealupiini on paitsi täydellinen proteiininlähde sisältäen kaikki välttämättömät aminohapot, se on myös täynnä ravintokuituja, tyydyttymättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia, kaliumia, kalsiumia, rautaa ja karoteenia. Se on luontaisesti gluteeniton ja kolesteroliton tuote, ja paremmin sulava kuin monet pavut. Maapähkinäallergikot saattavat saada lupiinista allergisen reaktion.

Makealupiinijauhoa suositellaan erityisesti kasvissyöjille, vegaaneille, raakaravinnon syöjille ja urheilijoille, sekä kenelle tahansa, joka haluaa rikastaa ja monipuolistaa ruokavaliotansa. Tuote on mukavan mieto maultaan ja maukas lisä kastikkeissa, keitoissa, kasvispihveissä, leivissä ja makeissa leivonnaisissa. Lupiinijauholla voidaan korvata kananmuna leivonnassa, sillä se sitoo taikinan hyvin. Se lisää myös säilyvyyttä leivissä ja sämpylöissä. Lupiinijauho tuo ruokiin kellertävää sävyä.

Jauhoon käytetyt kuoritut lupiininsiemenet tulevat ranskalaisilta luomuviljelmiltä. Makealupiini on kasvina tehokas typensitoja ja parantaa maaperää. 

Raaka, luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti