torstai 19. kesäkuuta 2014

Fit Foodin Napoleon-leivokset.





Annoksessa arvoja:

120 kaloria
P. 8.6
H. 16
R. 1.8

Tästä ohjeesta tulee kaksi annosta.

Pohjaan tarvitset:

20g Lupiinijauhoa. Foodin.
20g Pofiberia.
15g Tattarihiutaleita, tai kaurahiutaleita.
5g psylliumia. Foodin tai Finax S-marketista ja prismoista.
1 tl leivinjauhetta.
150g vettä.
Sopivasti makeutusta, maista, että tulee tarpeeksi.

Psyllium tekee taikinasta helpommin käsiteltävää,  antaa sitkoa taikinalle, eikä se murene kaulittaessa.

Tee taikinasta pallo ja kauli levyksi, kahden leivinpaperin välissä. Leikkaa sopivia paloja, tai käytä muottia. Itse käytin pakaste rasiaa muottina. Kerää ylimääräiset taikinat ja tee niistä taas pallo ja kauli uudelleen ja jatka näin kunnes taikina loppuu. Sain itse 6 palaa tästä määrästä.

Paista paloja uunissa 175 asteessa ensin 10 minuuttia ja käännä ja paista vielä toiseltakin puolelta 5 minuuttia. Kannattaa laittaa hieman pofiberia palojen alle, etteivät tartu kiinni leivinpaperiin.



Täytteeksi:

50g Total Kreikkalainen rasvaton jogurtti.
50g Terrasana, omenasose, luomu.
Hyppysellinen vanilla maustetta ja makeutusta. Voit käyttää myös kanelia.
Sekoita jogurtti ja omenasose keskenään, mausteiden kanssa.

Mansikoita 100g

30g Alpro soya vanilla kastiketta, koristeluun. Löytyy S-marketista mantelimaitojen vierestä.


Tarvitset 3 palaa paistettuja taikinanpaloja per annos. (Jäähtyneitä)
Laita ensimmäisen kerroksen päälle jogurtti/omenasose seos ja leikatut mansikat. Toinen kerros samalla tavalla. Päällikerrokseen Vanillakastiketta ja mansikoita. Laita jääkaappiin hetkeksi.


Tästä mustikkapiirakan pohjasta on todella moneksi. Tein tästä myös pasteijan, jonka ohje tulee huomenna.

Herkullista viikonloppua.

-Jerita-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti