tiistai 10. kesäkuuta 2014

Fit foodin Mustikkapiirakka








Tein mustikkapiirakan täytteen erilailla, kuin yleensä. Normaalistihan mustikat laitetaan pohjan päälle ja mahdollisesti rahkaa perään?? 
Tästä ohjeesta tulee  pieni piirakka 16 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

Piirakan arvot:
4 annosta (88g)
46 kaloria
P. 2.4
H. 6.1
R. 1g
Kuitua 6.4g


Täytteeseen:
100g Mustikoita(itselläni pakaste mustikoita)
1 tl Tapioka tärkkelystä tai perunajauhoa.
1/2 sitruunanmehu.
Kanelia 1tl
Chia siemeniä 1 tl. (valinnan mukaan)
Vesi 55g




Laita mustikat,kaneli, sitruunanmehu ja vesi kattilaan ja liedelle. Lämmitä hetki, anna mustikoiden sulaa ja lisää tasaisesti Tapioka/perunajauho. Sekoittele, kunnes tulee kiisselimäistä (voit lisätä vettä tarvittaessa lisää) ja lisää vielä 1 tl Chia siemeniä joukkoon.  Makeuta tarvittaessa.

Kaada erilliseen kippoon odottamaan pohjan valmistumista.

Pohja:
15g tattarihiutale (kaurahiutalekin käy)
10g kookosjauho, Risenta tai Foodin.
10g Lupiinijauhoa (jos ei ole käytä kookosjauhoa)
20g Pofiber
135g vettä.
suolaa ja makeutusta.

Sekoita ainekset keskenään ja laita kakkuvuoan pohjalle. Levita niin, että tulee myös reunoille. Esipaista uunissa 180 asteessa 8 min.  Niin että pohja hieman kovenee, muttei liikaa, saat vielä reunoja taiteltua täytteen päälle.

Kaada täyte pohjan päälle, taita reunoja (painele lusikalla) ja Laita takaisin uuniin 180 astetta ja 15-20 min.
Anna jäähtyä ja laita tunniksi jääkaappiin, silloin mustikka osuus pääsee hyytymään kunnolla.


Koko piirakan kalorit ovat:

181 kaloria
Proteiinia 9.4g
Hiilihydraattia 24.2g
Rasvaa 4.1g
Kuitua 26g



Jos haluat isomman piirakan, tee ohje kolminkertaisena.  Joko 24 cm tai 28 cm irtopohja vuokaan. 
Kolmikertaisen ohjeen mukaan koko piirakalle tulee kaloreita 543.
Tällä piirakalla voit huijata pahempaakin sokerihiirtä helposti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti