maanantai 30. kesäkuuta 2014

Fit Foodin kevyempi Brita-kakku.






Pohja mukailee Muffinssin ohjetta, jätin vain proteiinijauhon pois.

Pohja:

1 valkuainen 35g
20g tattarihiutaleita.
20g Lupiinijauhoa Foodin. (Jos ei ole käytä esim. Kookosjauhoja)
15g Kookosjauhoa. Risenta merkkinen S-marketista.
20g Pofiber, perunakuitujauhoa. (K-kaupoista tai Citymarketista, gluteenittomasta hyllystä.
200g vettä.
Leivinjauhe   1 tl.
Karppisokeri 40g (saa S-marketista)

Vaahdota valkuaiset, jätä sivuun hetkeksi ja sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää vesi joukkoon ja sekoita.
 Lisää valkuainen ja sekoittele vielä massa tasaiseksi.
Kumoa seos joko uuninpellille tai uunivuokaan.

Marenki Päällinen:
2 valkuaista vaahdoksi (75g) ja lisää joukkoon makeutusainetta tai kaloritonta Tomusokeria. Tomusokeria on esim Foodinilla Erytritolia tai monissa luontaistuotekaupoissa on Stevia/karppi tomusokeria.

Lisää valkuaisvaahto taikinapohjan päälle ja laita uuniin 150 astetta ja 60 minuuttia.




1. Täyte:
Vadelmakiisselin voit valmistaa, kun kakku on uunissa.
Kattilaan 100g vadelmia + 100g vettä. (Tai muita marjoja maun mukaan)
1 tl n. 4g Tapioka tärkkelystä tai perunajauhoa.


2. Täyte
Total kreikkalainen 0% jogurtti tai maitorahka 55g
Sitruunanmehua.
Makeutusainetta+ vanilla maustetta.


Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on sakeutunut ja kirkastunut, lisää makeutusaine. Kaada pieneen kippoon jäähtymään ja laita jääkaappiin.

Kun kakku on valmis uunista otettavaksi, anna sen jäähtyä ja leikkaa levy puoliksi (jos haluat ison kakun) tai  haluttuun muotoon.
Itse leikkasin 8 palaa.

Laita täyteitä pohjapalalle, itse laitoin jogurtin ensin ja kiisselin sen jälkeen. Varovasti laita päälipala kakkupohjan päälle ja koristele muutamalla marjalla ja pienellä määrällä kiisseliä.
Kiisseliä meni 60 g. 
(Koko kiisselille tuli kaloreita 55)

Koko Kakussa on kaloreita (491g kakkua)
263
P. 30g
H. 21g
R. 4.6g

Yhdelle palalle tuli arvoja:
66 kaloria
P. 7.5g
H. 5.2g
R. 1.2g




Vertailun vuoksi laskin Valion ohjeen mukaan tehdyn kakun arvot. Sama määrä kakkua eli 491g sisältää:

Kalorit 1055
P. 11g
H.128g
R. 54










4 kommenttia:

  1. Moikka! Tuleeko kakkuun 200 g vettä? Muut aineet lilluivat vedessä minun kakkuversiossa :) Otin vettä pois kulhosta. Uunissa leipomus kohosi hyvin, mutta sain lopuksi todeta, että en ole ennen noin ohutta kakkua nähnyt! Minkä kokoista vuokaa kannattaa käyttää? Minkäs verran sokeria kannattaa laittaa marenkiin?
    Josko uskaltaisi kokeilla uudestaan :)

    Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Kaisa. Kyllä itse laitoin tuon määrän vettä sekaan. Voit toki lisätä sitä pienen määrän kerrallaan, mutta taikina on hieman vellimäistä kyllä.
      Käytin vuokana 32x22 kokoista vuokaa.
      Tarkoitus on laittaa kaksi palaa päällekkäin niin saa korkeamman kakun tai vaikka 3 jos tulee laajemmalle alueelle.
      Pofiber imee nestettä itseensä enemmän kuin tavallinen jauho ja jos sitä ei ole, kannattaa veden määrää vähentää.
      Laitoin noin 1, 5 rkl stevia tomua valkuaisen joukkoon. Kannattaa maistaa tehdessä, että sopii omille makuhermoille paremmin :)
      Kokeile ihmeessä uudelleen ja kiitos kysymyksistä.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta!

      Kaisa

      Poista