tiistai 27. toukokuuta 2014

Sienisalaatti ja omenalettu.




Sienisalaatti on helppo tehdä ja sopii lisukkeeksi lihalla ja kalalle ja miksei salaattiikin. 

Kaapissani oli ruskeita tuoreita herkkusieniä. 100g
Sipulia 30g
Sitruunaa 1/2 mehu
Greek Yourghurt (lidl) 2 rkl, 42 g
Sinappia. 1 tl/5 g


Pilkoin sienet ja sipulit pieneksi. Lisäsin suolaa, pippuria, sinappia ja jogurttia. Se oli siinä.

Sinapinkin voi jättää pois, ei sitä välttämättä tarvitse.

Kalorit huitelee 57 koko annoksessa ja sataa grammaa kohden tulee 32.

Esimerkkinä Kaupan salaatti, 
Merkki Huhtahyvä
100g/ 270 kaloria.


Aikaa tekemiseen menee noin 10 minuuttia. 

Omenalettu.
Idea tähän tuli, kun facebookissa haluttiin terveellisempää lettua. Ikuisen banaaniletun sijaan laitoin sitten omenaa. Hyvin toimi.



Letusta tuli ihanan rapsakka. Se kannattaa paistaa miedolla lämmöllä kookosöljyssä tai laittaa uuniin jolloin noin 200 astetta ja 15-20 minuuttia. Omenaraaste pitää kuivata paperipyhkeeseen, koska muuten siitä tulee liian vetinen eikä pysy kasassa. Mielummin lisää sitten vettä jos taikina näyttää liian paksulle.


Raastettu omena 56g

1 muna
makeutusainetta maun mukaan.
2 tl kookosjauhoa tai kaurajauhoa.
10g Tattari tai kaurahiutaleita.
30g vettä
20g maitoa tai mantelimaitoa(rasvaton tai makeuttamaton)
Kanelia ja jos haluaa niin kardemummaa.



2 lettua
85 kaloria lettu
P. 5.6
H. 6
R. 4.3


 Omenan letussa voi korvata esim. Päärynällä, raparperilla vain mielikuvitus on rajana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti