torstai 22. toukokuuta 2014

Porkkanakakku terveellisemmin.




Porkkanakakku, vähemmän epäterveellinen vaihtoehto.

Munanvalkuainen 159g (4 munan)
Makeutusaine Erytritolia  tai karppisokeri jota saa S-marketista tai luontaistuotekaupasta.
Porkkanan raaste 218g
Tattarijauho, Keskisen myllyn 90g
Tattarihiutale, Keskisen myllyn 90g
Kookosjauho, Risenta 33g
Vesi 135g(tai niin että taikina on sopivan löysää)
Ruokasooda 2 tl
Leivinjauhe 2 tl.
Kaneli.
Vanilla mauste.

Vaahdota munanvalkuaiset ja sokerin korvike ja lisää porkkana. Sekoita kuivat tuotteet keskenään ja lisää porkkanan ja munan sekaan. Maista tarviiko lisätä makeutusta. Uunissa 180 astetta ja 30-40 min. Anna jäähtyä liinan alla ja laita jääkaappiin kelmussa ja syö vasta huomena(jos pystyt)

koko kakun kalorit 767
P. 35.2
H. 127
R. 6.7

100g/ 105 kaloria
P. 4.8
H. 17.4
R. 0.9
Jos kaipaat kakullesi kuorrutetta, voit tehdä sen maitorahkasta, sirtuunasta ja tomusokerin korvikkeesta jos sellaista on. 
Niitä on muutamaa erilaista tuotetta tarjolla.

Makeutus ei ole välttämättämätön.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti