lauantai 24. toukokuuta 2014

Pinkkiä sen olla pitää, kakku punajuurista.






Punajuuria 30g(felix, luomu)
Pofiber 25g
Kookosjauho, Risenta. 10g
Greek style yoghurt low fat, Milbona 100g
1/2 sitruunan mehu.
Vesi 130g
Maukeutus.

Kiille pinnalle.
Mehukeitto 95g(sokeroimaton)
2 liivatetta.


Muussaa punajuuri ja lisää jogurtti ja muut kuivat aineet. Sekoita ja lisää vesi.
Laita pieneen kakkuvuokaan ja uuniin 200 astetta 30 min. Itse laitoin foliota loppuvaiheessa päälle, jottei kakku ruskistu liikaa.

Anna jäähtyä ja laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Lämmitä tilkka vettä mikrossa ja sulata liivatteet joukkoon. Lisää sulanut liivate mehukeiton sekaan ja kaada jäähtyneen kakun päälle. Valkoiset täplät syntyivät mantelimaidosta, jota tiputtelin pienellä lusikalla pinnalla. Muutama mulberin marja myös koristeeksi. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi.

Lupiinijauhon voi korvata kookosjauholla, jogurtin rahkalla.



Kaloreita koko kakussa on 167
P.13.7
H. 15.5
R. 4.5

Saat siitä 4 pientä palaa, tai syöt vaikka koko kakun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti