lauantai 31. toukokuuta 2014

Piirakka kesäkurpitsa pohjalla.

Mieleni teki parsapiirakkaa. Pohjan olisin tehnyt suunnitelman A mukaan kukkakaalista, mutta eihän sitä kaapissa ollut.

Plan B oli kesäkurpitsa :)
Pohja:
Raastettu kesäkurpitsa 100g
1 valkuainen 38g
5g pofiberia, tai muukin jauho käy.

Purista raasteesta ylimääräinen neste, jos sitä tulee ja lisää sekaan pofiber ja valkuainen. Mausteina suolaa, pippuri, valkosipulijauhetta.
Levitä munaraaste vuoan pohjalle ja paista uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.


Täyte:
Parsakaalia    56g
Sipulia, valkosipulia 30g
Herkkusieniä 79g
5% juusto.   20g
Munamaito:
1 valkuainen   37g
Mantelimaitoa 50g, makeuttamaton, chilikastike, suola, pippuri.

Asettele parsa, sipulit ja sienetpaistetun pohjan päälle. Kaada munamaito ja laita takaisin uuniin 20 minuutiksi. Lisää 5% juusto kun piirakka on ollut 20 minuuttia uunissa ja anna olla vielä 5 min. Jos laitat sen aikaisemmin, luultavasti palaa ikävästi piirakan päälle.


Koko pienen(halkasija 16cm) piirakan arvot ovat:

121 kaloria
P.17.3
H.7.2
R.2.3

Syö vaikka pihvin kanssa :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti