perjantai 23. toukokuuta 2014

Kukkakaalista on moneksi.


Tarvitset:
Kukkakaalin kukat 285g
Eila laktoositon salaattijuusto 40g
1 muna (50g)
Mausteita.
1. mikrotetut kukkakaalit. 2. Muussattu feta. 3. Ainekset sekaisin. 4 Uuniin valmiina.

Murenna kukkakaalit joko käsin tai tehosekoittimessa hienoksi "riisiksi" . Laita mikron kestävään astiaan ja mikrota 7-8 minuuttia. Puristele ylimääräinen kosteus pois keittiö pyyhkeeseen. Esim kaada   kukkakaalit leivin paperille ja kuivaa painellen talouspaperilla. 
Kaada takaisin kippoon ja lisää mausteet, muna ja muussattu salaattijuusto.
Itse käytin mausteena tuoretta valkosipulia, ruohosipulia ja suolaa.

Levitä leivinpaperille neliöiksi tai pyöreiksi leiviksi. Laita uuniin 220 astetta ja 15-20 minuuttia, kunnes ruskistuvat  kauniiksi.
Valmista tuotetta ja nurjalta puolelta.



Koko annoksesta tulee 373g
kalorit 179
P. 19
H. 6.8
R.6.7

Yhden paino on n. 62 g ja sille arvot:
30 kaloria
P.3.1
H.1.1
R.1.1


Mitä tästä voisi sitten tehdä? No syöt vaikka sellaisenaan, mutta mä tein siitä tällaisen.


Samasta ohjeesta saat tehtyä, vaikka pizzale pohjan. Paista silloin isona lättynä uunissa ja sen jälkeen lisäät täytteet ja takaisin uuniin noin10 minuutiksi.




2 kommenttia:

  1. onko mikrotuksen idea siis pehmentää? käykö höyrytys/keitto? meillei oo mikroooooo…..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se onnistuu myös niin, mä ehkä höyryttäisin kokonaiset kukat ja sit vasta pilkkoisin ja kuivaisin sen jälkee. Mun höyryritilä on isoreikäinen ne tippuisi välistä :) Kuivaus on siksi tärkeää, muuten ne jää sellaisiksi pehmeiksi, eikä tuu rapsakoita ollenkaan kosteudesta johtuen.

      Poista