sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kevyempää kakkua saa hakea, myös painoltaan.



Koska kesä on lämmin, voi ilman uuniakin tehdä kakkua.

Tarvitset:

3 valkuaista.(122g oli omat munat)
Lakritsajauhette. 2 tl (löytyy esim. S-marketin maustehyllystä)
Vaniljajauhetta 1 tl
Consenza näkkileipä 2 kpl 13g( S-marketista) 
Maitorahkaa tai kreikkalaista jogurttia, rasvatonta 100g
1/2 sitruunan mehu.
4 liivatetta.



Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota valkuaiset, lisää makeutus, lakritsajauhe, sitruunanmehu, vanillajauhe sekä jogurtti  ja sekoita uudelleen. 
Lämmitä tilkka vettä ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita sulaneet liivatteet nauhana seokseen ja sen jälkeen näkkärimurska.
Laita kakkuvuokaan ja koristele jos haluat. Itse laitoin verigreippiä, kun sitä oli kaapissa.
Laita jääkaappiin tekeytymään ja nautiskele parin tunnin päästä.



Koko kakun kalorit 159
P. 19g
H. 13g
R. 2.9
Olevinaan greippisydämiä <3


100g/ 68 kaloria
P. 8.2
H. 5.7
R. 1.2



Jos haluaa kakulle jonkin pohjan, voi sitten laittaa vaikka kaurahiutaleita, leseitä ja tuota samaa näkkileipää ja sen jälkeen kakkuainekset siihen päälle.

Tämä kakku suorastaan liukenee suussa. Ihana lakritsan, sirtuunan ja vanillan sekamelska.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti