maanantai 19. toukokuuta 2014

Fit burger.



Jotenkin alkoi tekemään mieleni leipää ja sellaisen väänsin eilen illalla. Sitten mieleni teki burgeria.
Väliin voi jokainen laittaa mitä ikinä tahtoo, oli se sitten lihaa tai kasvisvaihtoehtoa.

Leipä/sämpylätaikina oli seuraavanlainen:

60g pofiber
60g kuidukas 3 viljan leseseos.
1 pss kuivahiivaa.
60g tattarijauhoa, keskisen myllyn.
67g teff fibra jauhoseos.
Suola, valkosipuli puristettuna.

Lämmin vesi 720g

Kuivat ainekset sekaisin ja valkosipuli. Lisää vesi osissa samalla vatkaten. Anna kohota hetken aikaa (20 min) ja laita taikina leipävuokaan tai tee siitä sämpylöitä. Itse tein keskikokoisessa vuoassa.
Uunissa 180 astetta ja 40-50 minuuttia. Jos teet sämpylöitä vähempi aika riittää ja lämpö voi olla silloin 200 astetta.

Anna jäähtyä ja leikkaa halki. Täytä tonnikalalla ja vihanneksilla.


Leivän kalorit on 100g/ 75 kaloria.
P. 2.5
H.14.1
R. 0.7
Kuitua 6.6


Esimerkiksi Pirkan hampurilaissämpylässä on 100g/ 295 kaloria. 
Ja muutama E-koodi.

Väliin tein "pihvin"
Butter beans
Sipuli
Jalapeno
Tuorepinaatti
Herkkusieni

Pavut muussasin ja muut pilkoin hienoksi. Lisäsin hieman pofiberia(perunakuitu jauhoa) ja valkuaista ja paistoin pannulla miedolla lämmöllä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti